BAYRAKTAR HAFTAYI DEĞERLENDİRDİ

BAYRAKTAR HAFTAYI DEĞERLENDİRDİ

BAYRAKTAR HAFTAYI DEĞERLENDİRDİ

Teknik direktörümüz Emrah Bayraktar, bugün basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle boyunluğuyla kameralar karşısına çıkan teknik direktör, kadro tercihlerinden hakem hatalarına kadar, gündemimizdeki birçok konuya değindi. Özellikle hakem hatalarıyla ilgili sert açıklamalarda bulunan Bayraktar, "olabildiğince kibar olmak istiyorum ama bu hatalar bizi çığırımızdan çıkardı" ifadesini kullandı.

Emrah Bayraktar'ın konuşmalarından satır başları:

Balıkesirspor Maçı
Duran toplarda çok problem yaşadık. Çok ciddi çalışmamıza  rağmen bir çoğuna onların vurmasına izin verdik ki bunlardan bir tanesi golle sonuçlandı. Diğer taraftan, sevindirici tarafsa, biz genelde 200 küsur pas ortalamasıyla oynuyoruz. Ama ilk defa iki yıl sonunda rakipten 3 kat fazla 600’e yaklaşan pas sayısına ulaşmak, topa sahip olmak... Bunlar önemli değil, istatistikler her zaman her şeyi anlatmaz aslında ama size bir şey verir. Oyuncuların artık ürkmeden topa sahip olması önemliydi, çünkü topa sahip olursanız rakibi de o denli yormaya ve oyuna hükmetmeye başlıyorsunuz. Ama pozisyon üretme noktasında problemlerle karşılaştık. 

Hakem Kararları
Geçen yedi haftada gerçekten oyun anlamında kötü değildik, Giresun maçı dışında. Keçiörengücü maçında penaltı, verilmeyen kırmızı kart. Tuzla maçı 2-1 öndeyiz yine verilmeyen bariz kırmızı kart, bu maçta dahi İsmail’e orada bir faulde oyuncu kambura yatıyor. Oyunun içerisinde her ikili mücadelede hakemin rakibi korur kollar gibi davranması artık bizi de sinirlendirdi. Ben aslında kenarda olabildiğince kibar olmaya çalışıyorum ama bu olaylar bizi çığırımızdan çıkardı. 

Düşme Hattındaki Rakipler
Bütün takımlar ilk yarıdan farklılar, takımlar güçlendi. Menemen de iyi bir takım, Bolu da iyi, oynadığımız Balıkesir’in de iyi oyuncuları var. Ankaraspor 17. sırada ama iyi oyuncuları var. İyi çalışarak, ki iyi çalıştığımızı düşünüyorum ekip olarak gerçekten bazen gece yarılarından bazen sabahlara kadar analiz yapıyoruz.. Bu hafta da aynı ciddiyetle sahaya çıkacağız. Yeniden söylüyorum, biz her maçı kazanmak için oynuyoruz.

Balıkserispor Maçı Sonrası “Puan Durumuna Bakmam” ve “Oyuncularımı Seviyorum” Açıklaması
Benim oynadığım oyun beni tatmin ediyor. Oynadığım oyun beni tatmin etmese sıralama anlamında kaygı duyarım. Bunun bir karşılığı olacak bir gün. Sıralamaya sürekli bakarak telaş edeceğimiz bir noktada değiliz. 

Geldiğimden beri söylüyorum çok karakterli bir oyuncu grubuyla çalışıyorum. Orada bir ima yok gönderme yok. Oyuncu grubuma teşekkür etmek istedim, sahada son dakikaya kadar gösterdikleri emekten dolayı. Ve de ciddi bir sinerji oluştuğunu da vurgulamak istedim. Onlara yaklaşımım ve duygularım onların bana karşı olan pozitif bakış açısına vurgu yapmak istedim.

Maç Tercihleri
Maç bittikten sonra yorum yapmak kolaylaşıyor. Maç sonunda futbolseverlerin yaptığı yorumları ben de yapıyorum. Ben de teknik direktör olarak, heyet olarak neyi daha iyi yapabilirdik, biz ne planlamıştık, planladıklarımızdan hangileri gerçekleşti, hangileri gerçekleşmedi… Zaten kendinizi sorgulamadığınız noktada gelişemiyorsunuz da. Biz de oturduğumuz zaman bunların cevaplarını arıyoruz. Maç öncesi; insanların düşündüğü bir şeyi, belki onun 100 versiyonuyla düşünüyoruz. Maç bittikten sonra bu anlamda, yorum biraz daha kolaylaşıyor. 

Futbolcu Performansları
Orta sahada iki temel oyuncumuzun da yokluğunda alınan bir puan değerliydi. Ligimizde bir oyuncu bile çok önemli. Şans verdiğimiz oyuncuların performansı da beni sevindirdi. Serdar’ın 90 dakikalık performansı da beni mutlu etti. Çünkü gelmeden önce uzun süre oynamamıştı. Bu maçta özellikle 90 dakikayı göstermek istedim ki, yavaş yavaş bu dakikaları görsün çünkü bize skoru getirecek bir oyuncu. Umut da bildiğim bir oyuncu kendisini antrenmanda da belli etmişti. Dışarıdan yorum yaparken antrenmanı hiç izlememiş insanlar Ahmet oynasın Mehmet oynasın diyor ama ben buradaki adaleti sağlayamazsam verimlilikleri düşer. Takım içindeki rekabetini kaybederiz, sahadaki oyuncunun da performansını düşürür. 

Papa Daniel
Papa ve geldiği arkadaşları daha önce bir akademide forma şansı bulmuştu, altyapı oyuncuları. maçın zorlu bir dakikasında, aslında çok tercih etmeme rağmen,  forma şansı buldu. Zamanı var tabi ama oynadıkça daha da olgunlaşacak. 

Menemenspor Maçı
Her rakip zor rakip. Futbolda kontrol edebildiğiniz ve edemediğiniz farklı faktörler var. Oyuncularımın performansını kontrol edebilirim, oynayacağım oyunu kontrol edebilirim. Kontrol edemeyeceğim faktörler neler? Saha, zemin ama özellikle hakem. Bazen verdiği kararlarla oyunun önüne geçiyor, oyun başka bir yere geliyor. Kontrol edemediğimiz faktörler de yanımızda olursa, ben tekrar söylüyorum saygı duyuyorum ama biz oynadığımız her maç, içerde dışarıda kazanmak için oynuyoruz. İyi bir performansla oynamamız beni sevindiriyor. Özellikle gol yeme sorununu çözebildiğimizde, bir şekilde pozisyon bulup gol atıyoruz. Deplasmanda iki kere öne geçiyoruz bir hata oluyor gol yiyoruz. İşin bir kısmını çözdük ama diğer kısmıyla ilgili daha uzun zamana ve çalışmaya ihtiyaç var. 

Düşme konusunu düşünmüyorum. Ben bu konuyla ilgili kaygı duyarsam bütün duygularım oyuncularıma geçer. Ben bu kaygıları bu yüzden yaşamak istemiyorum. 
 

Yorumlar (0)

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.