BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE ANKET SKANDALI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE ANKET SKANDALI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE ANKET SKANDALI

Geçtiğimiz günlerde Adana'nın hizmetine sunulacak 61 otobüsle ilgili anket düzenlenmiş ve otobüs renklerinin anket sonucuna göre belirleneceği açıklanmıştı. Bizzat Adana Büyükşehir Belediyesi ve Zeydan Karalar'ın resmi hesaplarından duyurulan anket %61 ile Turuncu'nun birinciliğiyle tamamlandı. Böylece turuncu, diğer iki seçenek olan mavi ve beyazın toplamından daha fazla oy almıştı.

Sonuçları manipüle etmek isteyen Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin girişimi ise oldukça dikkat çekti. Sosyal medya üzerinden yapılan anket sonuçlarını halkın iradesi dışında değiştirmek isteyen yetkililer, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sitesi adana.bel.tr üzerinden yapılan ankette beyaz seçeneğine 400 bin oy ekledi.

SİTE ZİYARETÇİ RAKAMLARI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

5 gün içinde 400.000'in üzerinde oy kullanıldığı iddia edilen siteye son bir ayda 136.000 ziyaretçi uğradı. Bu rakamlara göre 5 günlük ziyaretçi ortalaması 22.000 civarında olması gerekiyor. 

"ADANALILAR KARAR VERİYOR" DEMİŞTİ

Zeydan Karalar anketi "Adanalılar karar veriyor" sloganıyla duyurmuştu fakat ortaya çıkan sonucu kabullenmemiş görünüyor. Adanalılar konuyla ilgili açıklama bekliyor.

Yorumlar (0)

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.