EMRAH BAYRAKTAR SORULARI YANITLADI

EMRAH BAYRAKTAR SORULARI YANITLADI

EMRAH BAYRAKTAR SORULARI YANITLADI

Teknik Direktörümüz Emrah Bayraktar, Balıkesirspor maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tuzlaspor ve Balıkesirspor maçlarıyla ilgili yorumlarda bulunan teknik adam, Goran ve Canberk konusuna da değindi.

Bayraktar'ın konuşmalarından satır başları:

Tuzlaspor Maçı
Devre arası oyuncularıma söyledim. Ben göreve geldiğimden beri belki de oynadığımız en olgun oyunu oynadık. İkinci yarı evet bi gol yedik ama tekrar dönme başarısı gösterdik. Maç içerisinde öngöremediğiniz bireyesel hatalar oluyor. Bunlarla ilgili bir şey yapamayacağınız  gibi can yakıcı da oluyor. Sahada bir performans ortaya koyuyorsunuz mücadele ortaya koyuyorsunuz sonuca yansımaması üzücü oluyor.

Ligdeki diğer maçları da izlediğimde, belki en yüksek tempoda oynayan bir iki ekipten biriyiz. Son dakikalarda birden o gereksiz telaş, geri çekilme hali, bireysel hatalar... Bunlar istemediğimiz şeyler. Elimizdeki mevcut kadroyla en iyisini gerçekleştirmek istiyoruz. Bunlar negatif taraf. Pozitif tarafı, Berkan gibi bir oyuncunun performansı beni sevindirdi.  İlk 11 başlaması göstediği performans, onu ilk 11 yapabilme konusunda umut verdi.

Sonuçta Tuzlaspor ligde yukarı oynayan bir takım, iki kere öne geçmiş olmak bu da pozitif bir şeydi. Negatif anlamda söyleyeceğim şey de bu, mücadeleyi skora yansıtamamak.

Goran Konusu
Goran istanbula gelmek istemedi. Yaşar sakatlandığı için Goran’ı ricaen getirdik İstanbul'a. Mental olarak hazırlaması gerekiyor kendini. Oyuncular fiziksel olduğu kadar mental olarak da düşüşler yaşayabiliyor. Kulüp içinde kimseyle sorunu yok ama bazen bilemiyorsunuz neden böyle bir ruh haline büründüğünü. Bunları atlatması gerekiyor. Profesyonel futbolcunun bunları sahaya yansıtmaması gerektiğini anlatıyoruz. 

Ozegovic-Canberk Gerginliği
Canberk, Ozegovic Barkan’a pas vermediği için tepki gösterdi. Oyun içerisinde futbolcular bazen birbirleriyle oyundan düşürecek şekilde konuşuyorlar. Ozegovic'e de aynısını söyledim. "Bizim kültürümüzde, takım arkadaşından performans bekliyorsan konuşma şeklin bu olmamalı. O şekilde konuşursan arkadaşını aşağı çekersin." dedim kendisine birçok kez.

Canberk Israrı
Kadromuzu az çok siz de tahmin ediyorsunuz. Canberk talihsiz bir maç yaşadı. Ama kadro bu, oyuncular hata yapabiliyor. Alternatifi var mı? Alternatifi yaratırsak olur. Birilerini oraya olacak şekilde teşvik edeceğiz. Berkan’ı nasıl işin içerisine soktuysak diğer oyuncuları da hazırlayacağız. Forma şansı bekleyen gerek Nijeryalılara gerek diğer gençlere şans vermek istiyorum fakat bir anda hemen olmuyor. Ama bazılarını mecburen hazırlamamız gerekiyor. 

Küme Düşme Hattı
Bizim küme düşme endişemizin olacağını düşünmüyorum. Biz mağlup oluyoruz ama oyunumuzu oynuyoruz. Skoru kaybediyor, oyunu kazanıyoruz. Oyunu da kaybetsek endişeli olurum. Barajı şu an Akhisar temsil ediyor. Şu ana kadar farkı koruduk. Kim geliyor, kim nereye gidiyor gibi bakmak istemiyorum olaya, biz nasıl daha iyi oyun oynayabiliriz o önemli. Giresun maçını bir kenara koyarsak diğer oynadığımız maçların hepsinde bir karakter ortaya koyduk, bir mücadele örneği ortaya koyduk. Rakibi yoran bir oyun oynadık. Tabii ki mücadele etmenin yanında oyunu da geliştirmek gerekiyor ama bu bir süreç. Şimdilik bu noktada, sözünü verdiğim gibi, kaybedebiliriz ama savaşı bırakmayız biz.  

Sonradan Oyun Giren Oyuncuların Performans Düşüklüğü
Psikolojik olarak hazır olması gerekiyor oyuncuların. Sonuçta herkesi ilk 11'e yazamıyorsunuz. Oyuncuların mutlaka psikolojik olarak, her an oyuna girip o katkıyı verecek noktada kendilerini hazır tutmaları gerekiyor. 

Balıkesirspor Maçı
Ligdeki rakiplerimizden biriyle oynuyoruz. Alternatifsiz bir bölgede iki eksiğimizin olması üzücü. O yüzden yeni bir arayış içerisinde olacağız maça kadar. Nasıl bir taktiksel anlayışla sahada varolabiliriz hangi oyuncuları değerlendirebiliriz, bunların hepsi yapacağımız antrenmanlardan sonra belli olacak. 

"Tekrar Söylüyorum, Ben Adanaspor'un Teknik Direktörü Değilim, Adanasporluyum."
Ben Adanaspor’un teknik direktörü değilim, Adanasporluyum. Mevzubahis Adanasporsa ben her zaman motive olabilirim. Başka bir takım olsaydı farklı konuşabilirdim. 
 

Yorumlar (0)

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.