NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?

NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?

NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?

Camiadan, şehirden, taraftardan kopuk yönetim anlayışına rağmen Adanaspor ismi için, yarınlar için mücadeleye devam eden tribünlerdeki az sayıdaki kitleyi daha da diri tutması gereken, camiayı ateşlemesi için adımlar atmaya mecbur olan ADANASPOR YÖNETİMİ; mehter takımı gibi bir ileri iki geri gitmekten vazgeçmiyor ve hatalardan ders çıkartmamak adına adeta kendisiyle savaşıyor!

Son oynanan Eyüpspor maçında maç boyu tribünleri galeyana getiren ve yanlı kararlarla herkesi çileden çıkartan maçın orta hakemi ve bu hakemi atayanlarla ilgili tek bir çift söz söylemeyen ADANASPOR YÖNETİMİ; maçın hemen bitiminde, maçın yıldızı GORAN KARACİC'le apar topar sözleşmeyi feshediyor! Taraftar ne olup bittiğini öğrenmek için göbeğini çatlatırken lütfedip camiaya tek bir açıklama dahi yapılmıyor!

Adanaspor isminin sonuna kadar yanında olmak için, gelecek nesillere Adanaspor mirası bırakmak için mücadele eden taraftarın verdiği sayısız mücadeleye kayıtsız kalan ADANASPOR YÖNETİMİ; gelecek nesillere Adanaspor enkazı bırakma hayalini her geçen gün gerçekleştirmeye devam ediyor! 

2012'de Bayram Akgül döneminin zirvesini yaşayan Adanaspor tribünleri sistematik şekilde o yıldan sonra bezdirildi, uzaklaştırıldı, bölündü ve parçalandı. Öyle ki; kapanıp da geri dönen bu camia küllerinden doğduğu o yıllarda bile onbinlerce kitleyi 3. Lig’de, 2. Lig’de peşinde koştururken; alın teriyle kazanılan sonuna kadar hak edilmiş 2016 lig şampiyonluğunda bile stadyum kapalı gişe olamadı!

Yıllar içerisinde eriyen ya da bu zihniyetle olmaz diyip kendi kabuğuna çekilen Adanasporlular’ın sayısı her geçen gün büyüyor. Canından çok sevdiği Adanaspor’unu kalbine gömüp kendi sessizliğini yaşayan binlerce, onbinlerce Adanasporlu yapılan amatörlüklerden bıktı, usandı… 

ADANASPOR YÖNETİMİ’ne soruyoruz; Peki siz ne yapmaya çalışıyorsunuz?

•    Tribünler boşalmışken, taraftar grubu paramparça edilmişken bir de şehirde 1954 ADANA FK ismi gündeme gelmişken; neden sezon başı apar topar taraftara bedava kombine verdiniz? (Taraftar grubunun tribününü kapatma evresinden, gruba bedava kombine aşamasına geliş sürecini camia çok iyi biliyor!)

•    Yıllardır elektrik, su, bakım giderleri, uzaklık vs bahaneleriyle elinizin tersiyle ittiğiniz güzelim ÇATALAN TESİSLERİ için ne oldu da bu yıl düğmeye bastınız? (Yoksa Çatalan’ı kaybetme endişe mi taşıdınız?)


•    Dünya yıldızlarını alıyoruz algısıyla piyasaya servis edilen isimler ve bu isimlerden kala kala tombaladan çıkan Jordan Ibe! Ibe bir marka olabilir, reklamın iyisi kötüsü de olmaz denilebilir, ya tutarsa diye kumar oynadık diye de düşünülebilir! Ya peki takım içindeki dengeler? Aylardır paralarını alamadığı ifade edilen ve kazan kaldırdığı belirtilen yerli ve yabancı futbolcular, yönetimin Dünya yıldızlarının peşinde olduğunu sizce hangi psikoloji ile takip etmiş olabilir?

•    Futbolcuların psikolojisinden anlayan, onlara rehberlik edip doğru bir köprü görevi kurabilecek kulüp mentörlerimiz nerede? Kulüp çalışanlarının tamamı neden isyan ediyor? Neden mutsuzlar! Yeterli personel çalıştırmadan 50 kişinin işi neden 10 kişi üzerine yükleniyor? 


•    Altyapı için tahsis edilen Osman Yereşen’in son durumu nedir? Altyapı oyuncuları basit bir lig maçı öncesi bile orada kampa giremiyorsa, yemekhanesini kullanamıyorsa; tesisin özel kullanım alanlarından saha zeminine kadar her yeri tel tel dökülüyorsa bunun suçlusu da mı taraftar?

•    Sahi store ne oldu? Online satışı bile hayata geçirirken neler yaşandı, hepimizin malumu! Fiziki bir store için yapılan çizimler, tasarımlar vs hepsi sanal olarak kaldı. Çıkıp kaç forma satıldığını paylaşıp, “Taraftar şu kadar forma aldı, zarar mı edelim?” açıklaması loading mi?


Bu liste uzun uzadıya uzatılabilir… Çok şey söylenebilir, çok şey ifade edilebilir. Bunca hata ve eksiklikler karşısında ADANASPOR YÖNETİMİ’NİN ne yazık ki artık hareket alanı kalmamıştır.

Maddi yetersizlik, manevi yıkım, camia olamama vs söylenecek söz, yapılacak savunma her ne olursa olsun; bunu ADANASPOR YÖNETİMİ başaramıyorsa YÖNETEBİLME YETİSİNE SAHİP insanların önünü açmalıdır! 

Tükenmişlik sendromundan; önce Akgül ailesi, sonra da Adanaspor camiası kurtulmalıdır. Adanaspor camiası Akgül ailesine verdiği hizmetler için teşekkür etmesini de bilir, yeter ki Akgül ailesi Adanaspor markasının önünü açmak için düğmeye bassın! “Oğullarım Adanaspor camiasının içine doğdu, onlar artık Adanasporlular!” diyen Başkan Bayram Akgül ile birlikte Adanasporlu kardeşler Furkan ve İbrahim Akgül de Adanaspor tribünlerinde taraftar kategorisinde yerlerini alarak hizmetlerine devam edebilirler…

Saygılarımızla.

Yorumlar (2)

  • Esabil Doğanay
    Kesinlikle sonuna kadar destekliyorum, sayın adminin dediği gibi sıkıntılar, sorunlar uzun uzadıya uzatılabilir. Artık yeter Adanaspor camiasının çektiği çile...
  • İsmail Şahbaz
    diline yüreğine sağlık...

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.