YABANCI SAYISI ARTTI

YABANCI SAYISI ARTTI

YABANCI SAYISI ARTTI

Thomas'ın transferiyle takımdaki yabancı oyuncu sayısı 11'e yükseldi. Kadroda bu yıl Goran Karacic, Isaac Donkor, Ognjen Ozegovic gibi üç etkili yabancı oyuncusunu tutan Adanaspor'da, geçtiğimiz sezonun devre arasında takıma katılan 4 Nijeryalı Iko Seth, Papa Daniel, Kingsley ve Agoha da Bolu kampına katılmıştı. Geçtiğimiz yıl bekleneni veremeyen Adolphe Belem'i de sezon başı çalışmalarında değerlendiren Teknik Direktör Fırat Gül'ün bazı oyuncularla ilgili yönetime rapor vermesi ve yabancı sayısını düşürmesi bekleniyor.

Bu yıl transfer edilen büyük bir beklentiye sebebiyet veren Tetteh, Thomas Bruns ve Roche ile birlikte şu an 11 yabancı oyuncusu bulunan Adanaspor'da Belem, Iko Seth ve Agoha'nın ilk etapta kadroda düşünülmeyeceği öngörülürken, 19 yaşındaki Iko Seth ve Agoha'nın U-19 Gelişim Ligi'nde oynayabileceği ancak 22 yaşındaki Belem'le ilgili kiralama ya da sözleşme fesih gibi farklı bir yol izlenebileceği tahmin ediliyor.

Yabancı oyuncu sayısının 8'e düşürülerek TFF'ye isim listesinin verilmesi gerektiğini sezon başı TFF açıklamıştı. TFF'nin açıkladığı 1. Lig yabancı kuralı şu şekilde;

"TFF 1. Lig kulüpleri 2021-2022 sezonunda en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirerek A Takım listesinde bulundurabilecek ve müsabaka isim listesinde aynı anda en fazla 5 yabancı uyruklu futbolcunun bulundurulması koşulu ile en fazla 7 yabancı uyruklu futbolcuyu yazabilecek."

Yorumlar (0)

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.