DİŞİ KAPLANLAR'DAN 8 MART TEPKİSİ

DİŞİ KAPLANLAR'DAN 8 MART TEPKİSİ

DİŞİ KAPLANLAR'DAN 8 MART TEPKİSİ

2021 yılına girmemizin ardından geçen 65 günde 67 kadınımızı cinayete kurban verdik. Bu korkunç tablonun gölgesinde girdiğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ülke gündemi de burada yoğunlaştı. Adanaspor camiası da gerek futbolcusuyla, gerek taraftarıyla “kadına şiddete hayır” söyleminde birleşti.

Bu doğrultuda bir adım da kadın taraftarlarımız tarafından geldi. Dişi Kaplanlar oluşumuyla birleştiği çatıda, taraftarlarımız, “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” pankartı hazırladı. Fakat bu pankart politik gerekçeler gösterildiği iddiasıyla stada alınmadı. 

Bu durumla alakalı resmi sosyal medya hesabından da açıklamalar yapan Dişi Kaplanlar, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Balıkesirspor maçı için stadyum içerisine asmak için yaptığımız pankartımız, Spor Şube tarafından pankartın belirli bir bölümünde #İstanbulSözleşmesiYaşatır yazdığı gerekçesiyle stat içerisine alınmasına izin verilmedi." şeklinde açıklamada bulundu. Bu durumun bahane gösterilerek pankartın alınmamasına tepki gösteren Dişi Kaplanlar, "Bu durum bahane gösterilerek pankartımızı stadyuma almayan spor şubeyi kınıyoruz!” şeklinde bir açıklama yaptı.

Yorumlar (0)

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.