ÇOCUKLUK KAHRAMANIMIZ “DEDE”

ÇOCUKLUK KAHRAMANIMIZ “DEDE”

ÇOCUKLUK KAHRAMANIMIZ “DEDE”

Tevriz Dura… Adanaspor tribünlerinde ve tarihinde önemli izler bırakmış büyük bir Adanaspor emekçisini uğurluyoruz. Dede abi, Adanaspor tribünlerinde 1970’lerden itibaren ismini duyurmuş, yaptığı çalışmalar ile uzun süre tribün liderliği, taraftarlar derneği başkanlığı, Adanaspor kulübü içerisinde çeşitli görevlerde bulunmuş ve son olarak ise uzun yıllardır yaptığı Adanaspor Kulübü Başkanlığı görevine gelmişti.

Dede abinin Adanaspor ürünü giymediği an oldukça azdır. Onun Adanaspor formasız fotoğraf karesi de çok nadirdir. Hayatını Adanaspor’a adamış, Adanasporla yaşamış ve Adanaspor’un içerisinde hayata gözlerine yuman nev-i şahsına münhasır bir kişiliği kaybettik.

1990’lı yılların ortalarında yapılan “Bir kibritte sen yak” gibi kampanyalarla Adanaspor’u yaşatma mücadeleleri, o dönemin zorluklarını yaşayan insanların akıllarındadır. Bugünkü Gündüz Tekin Onay Tesisleri’nin, zamanında temellerinin atılması için verilen emekler(Sonrasında burası Adanaspor Kulübü’nden çeşitli sebeplerle TFF’ye geçmiştir) unutulmaması gereken diğer girişimlerin başında gelmektedir.

Uzanlar döneminde de o dönemin mali yapısı ve kaynakları kullanılarak Adana’da olağanüstü bir camia başarısı gösterilmesinde yine çok büyük emekleri ve liderliği vardır Tevriz Dura’nın. Sular’daki Taraftarlar Derneği binası, eski Adanaspor Kulübü binası gibi tesisleşme noktasında atılan adımlar ve yapılan önemli çalışmalar hafızalarda yer eden diğer detaylar olarak öne çıkmaktadır.

Deplasmanlara gidilmeden önce Sular’da dernekte kurulan o düzen, sırayla dizilen otobüsler, ciddi sayılarla deplase olan Adanaspor taraftarlarına yapılan rehberlik ve liderlik ile o yıllar Adana’da Adanaspor bayrağının girmediği ev neredeyse kalmamıştır. 

Bayram Akgül dönemi öncesi, Adanaspor'un yeniden hayata dönüşünün mimarıdır Dede abi. TMSF'den Adanaspor'u bir kağıt parçası olarak alıp, markayı ve logoyu koruyarak; Adanaspor'un 2006-2007 sezonunda 3. Lig'den yoluna devam etmesinin önünü açan ve o dönem tüm Adana'nın vazgeçtiği ve artık Adanaspor bitti dediği dönemde, adeta tırnaklarıyla kazıyarak herkese umut olan Dede abi "DİRİLİŞ" olarak adlandırdığımız, “Zümrüd-ü Anka” tasvirinin de yaratıcısı olmuştur.

Uzun yıllardır yaşadığı sağlık problemleri, zaman zaman oldukça zor geçen günleri onu hayatındaki bir çok sosyal yapıdan kopartsa da, o Adanaspor’un yaşayan efsanesi olarak gördüğü doğruları açıklamaya, anlatmaya hep devam etti. Tepki aldığı da oldu, övgü aldığı da oldu. Yeri geldi çok kızdı, Adanaspor’u şehirden kopartan her kişiye, ekibe vs. Fakat gönül de aldı, toparlayıcı da oldu. Son yılları zor geçti Dede abinin fakat doğrusuyla-yanlışıyla ADANASPORLU geçti…

Adanaspor’u yüreğinde hep hissetti, Adanaspor’un içine doğdu ve Adanasporlu olarak hayata gözlerini yumdu… Bir neslin çocukluk kahramanlarından birisini kaybetmenin hüznüyle; Dede abimize Allah’tan rahmet, camiamıza başsağlığı diliyoruz.
 

Yorumlar (0)

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.