YENİ STADYUMDA İLK RÖPORTAJ

YENİ STADYUMDA İLK RÖPORTAJ

YENİ STADYUMDA İLK RÖPORTAJ

Adanaspor’umuzdan Ergin Keleş ve Emrah Bayraktar, yayıncı kuruluşla Adana’da yeni açılacak stadyumla ilgili bir röportaj gerçekleştirdi. Röportaj ikilinin esprili muhabbetiyle başladı. 

E. Bayraktar: “Bu stadı Adanaspor taraftarlarının tam doldurduğu bir günde iyi bir Avrupa maçı oynarken, o maçı da kazanırken hayal diyorum kendimi. Bu herhalde Adanaspor için konulması gereken bir hedef.”
Ergin Keleş: “Hocam senin o hayallerde galibe ben olmam biliyor musun?” 
E. B.: “Olursun kulübüde yardımcı antrenör olursun. Sen niye şimdi kendini o hayalin dışına attın?”
E. K.: “Ben daha çok şu beyaz çizgilerin iç tarafında kalmaktan yanayıma ama hocamın hayali çok güzel bir hayal. Bunun için 4-5 yıllık bir süreç gerekir, iyi bir planlamayla tabii.“

Bu renkli konuşmalarından ardından Emrah Hoca, “Ben Ergin’le kariyeri bitmeden önce çalıştığım için çok mutluyum. Çünkü Ergin’in gençliğini bilirim. Ben bir genç takım antrenörüyken o da Trabzonspor’da genç bir oyuncuydu. Ergin entelektüel birikimiyle de aslında modern Türk futbolcusunu temsil etmesi gereken futbolculardan biri.” cümleleriyle Ergin’den övgüyle bahsetti.

Takım oyuncularından ve Emrah Hoca’dan bahseder misin? Nasıl gidiyor Adanaspor?
Ergin Keleş: Adanaspor’u iki sayfa değerlendirmek gerekiyor. Emrah hocadan önceki ve sonraki sayfalar. Öncesinde gerçekten iyi niyetle çalışan ama ince detaylar konusunda eksik kalan bir Adanaspor’duk. Emrah Hoca’dan sonra ince detaylara çok önem veren bir Adanaspor durumuna geldik. Bu ince detaylar maç kazanmanıza veya kaybetmenize neden oluyor. İşin taktik kısmına çok önem veren bir Adanaspor olduk. Oyuncudan nasıl verim alırım, bu oyuncunun performansını nasıl daha yukarıya çekerim noktasında da önemli bir yere geldik. Aslında oynadığımız son maç oyun gelişimimiz açısından çok önemliydi. Genç oyunculardan kurulu bir takımız, böylesine öğrenmeye açık bir kadronun Emrah Hoca’yla çalışma fırsatı bulması da çok önemli bir şans. Çünkü Emrah Hoca öğretici bir antrenör. Bundan sonrası için her hafta, oyunumuzu ve saha içindeki duruşumuzu geliştirecek bir süreç olacak.

Farklı bir hüviyete büründürüyorsunuz takımı. Sizin planlarınız nedir?
Emrah Bayraktar: Geldiğimizde gerçekçi bir hedef koyduk. Olabildiğince erken bir noktada ligde kalalım. Böylece genç oyunculara da şans verebiliriz. Profesyonel olmamış oyuncuların sahaya sürülmesi için böyle bir atmosferin oluşması gerekiyor. Haftadan haftaya oynadığınız oyunu geliştirerek, öğrendiklerimizi cebine koyup, o hafta bir şeyleri daha üzerine koyarak gelişen bir oyunu arzuluyoruz. “Adanaspor şöyle oynar, şöyle bir oyun kültürü vardır,” denilen bir Adanaspor yaratabilmek çin çalışıyoruz ama bu bir süreçtir. Bu süreçte kaybedeceğimiz maçlar da olacak. Ergin gibi tecrübeli oyuncuların da gençlere desteği çok önemli. Bu profilde birkaç oyuncumuz var.

Kaybetse bile” Adanaspor bugün sahada iyi mücadele etti” denilen bir Adanaspor yaratmaya çalışıyoruz.

Son sözleriniz nedir?
Ergin Keleş: Teşekkür ediyoruz güzel misafirperverliğiniz için. Aynı zamanda da bizim açımızdan umarım yeni statta güzel maçlar çok güzel günler geçer. Taraftarları da burada görmek istiyoruz. 

Emrah Bayraktar: Gerçekten futbolda yaptığınız işin karşılığını görebildiğiniz en önemli nokta seyirci. Seyirciyle maç içindeki iletişiminiz. Adanaspor çok büyük bir camia. Bizim de dileğimiz yeni statla beraber taraftarımızla buluşup onlarla bir araya gelmek. Taraftarlarımıza da aslında bize de, bazı sloganlar yaratmamız lazım. Nelson Mandela’nın bir sözüyle kapatalım: “Ben asla kaybetmem. Ya kazanırım, ya öğrenirim.”
 

Yorumlar (0)

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.