Adanaspor'u Bu Girdaptan Çıkarın

Adanaspor'u Bu Girdaptan Çıkarın

Adanaspor'u Bu Girdaptan Çıkarın

Adanaspor'umuz tarihinin en kötü, en aciz ve en dramatik dönemlerini yaşıyor. En dibi de, olabilecek en zirveyi de görmüş olan bu camia belki de bu kadar acizliği ve çaresizliği hiç yaşamadı, görmedi.

Miliçleri, Sabotiçleri, Özerleri, Boraları, Necipleri, Vedatları, Şevketleri, Ercanları, Alileri, Altanları, Emrahları, Necatileri ve nicelerini görerek büyüyen bir nesil kan ağlıyor. Ve o neslin çocukları, torunları zamanında babalarından duyarak keyiflendikleri o Adanaspor'a hasret büyüyor, yaşlanıyor. Yolun sonu nereye gidiyor? Mesele sadece sportif başarı ya da kadro kalitesi meselesi olmadığı apaçık ortada.

Adanaspor'u aldığı gün bir kağıt parçasıyla alan ve ilk basın toplantısını Seyhan Oteli'nde yanında teknik heyeti ve futbolcularıyla beraber yapan Bayram Akgül 25 Temmuz 2006 günü Adanaspor taraftarına umut olmuştu. Gençlik ateşi, içindeki müthiş enerjisiyle bir anda enkazı ayağa kaldırmış ve olağanüstü bir serüvenle 2 yılda takımı kapanma noktasından bulunduğumuz mevcut lig pozisyonuna taşımıştı.

Buraya kadar ki bölüm büyük bir başarı ve hatta Adanaspor tarihine altın harflerle yazılacak bir destansı hikaye gibi. Sonrasındaki yıllar ise giderek çöküşün başlamasına vesile oldu. Kaçırılan şampiyonluklar, play-off potalarından dönüş, küme düşmekten kurtulma derken elde edilen TFF 1. Lig şampiyonluğu ve Süper Lig'e ulaşan Bayram Akgüllü Adanaspor'un akıl almaz hatalarını arttırarak devam ettirmesi...

Neden bu bilindik hikayeleri yazıyoruz? Bayram Akgül yönetiminde 2006 yılında başlayan bir hikayemiz var ve kendisinin bu takımı “Zümrüd-ü Anka” misali küllerinden tekrar yarattığını hiç unutmuyoruz. O güzel günler ve devamında kattığı olumlu his ve duygular için kendisi yıllar sonra da olsa bu his ve duygular için minnetle hatırlanabilir. Ancak; sonrasında yarattığı yıkım ve yıllarca izlerini taşıyacağımız bu büyük girdap nedeniyle büyük bir kızgınlık, öfke ve kırgınlıkla hatırlanacağı da yadsınamaz bir gerçek…

Bayram Akgül’e ve yönetimine açık ve net çağrımızdır;

Adanaspor büyük bir çıkmazdadır. Siz ve beraberinizdeki arkadaşlarınız belki de bu çıkmazın en büyük dönütlerini alıyorsunuz şehirde, tesiste, sosyal medyada ve her yerde! Gençliğinizi ve en güzel yıllarınızı Adanaspor’a vermiş ve enerjinizi kaybetmiş olabilirsiniz. Devir düşüncenizin olmadığını defalarca siz kamuoyuna aktardınız. Hatta eklediniz, “Ciddi talipli olursa, Adanaspor’u ileri taşıyacak bir yapıya kapımız açık” diye, belli ki böyle bir girişim de yok. O halde söz sizde, sizin iki dudağınızın arasından çıkacak sözlerde ve atacağınız adımda!

Binlerce insan kahroluyor. Yüreği kan ağlıyor. Çıkın bir şey yapın, fikir üretin, çözüm önerisi sunun, samimiyetinizi hissettirin ve bir hamle yapın! Buna mecbursunuz. Basit bir teknik direktör değişikliği ya da 3-5 oyuncunun gönderilip yerine aynı kalibrede 3-5 oyuncunun alınması hamlesi artık Adanaspor’a çare değil. Bu ve benzeri senaryoların ötesinde hamleler elzemdir!

Taraftar hata yapabilir, tolere edilebilecek hatadır bu; taraftarın yaptığı en büyük hata ne olabilir ki? Fakat sizin bir kulüp başkanı olarak yapacağınız hatalarınızın tolerans noktası oldukça az! Hele ki yıllardır bu kadar kredisini tüketmiş ve yıpranmış bir başkanın ne yazık ki hata lüksü kalmamıştır. Hatalardan ders alın ve yüreği Adanaspor’la çarpan bunca insanın düşüncesini kulak arkası etmeyin. Reçete mi? Yoldan geçen sıradan 10 Adanalıyı çevirip sorsanız muhtemelen yapılan hatalarla yüzleşmek durumunda kalırsınız, her şey gün gibi ortadadır! Bizler yani taraftarlar açısından meselenin Bayram Akgül meselesi olmadığını, meselenin Adanaspor ve Adanaspor’un bekası meselesi olduğunu unutmayın.

Ve sevgili Adanasporlular, Adanaspor’u bu karanlıktan çıkaracak 2 güç var; Adanaspor yönetimi ve Adanaspor taraftarıdır.

Tek başına yönetimin bu girdaptan çıkmasını beklemeyelim! Bu mümkün olsaydı bugün bambaşka hikayelerin içerisindeydik. Vazgeçmeyin, pes etmeyin. Herkesin verdiği mücadeleye saygı duymakla beraber; yapıcı ve çözüm üretici taleplerle enerjimizi doğru şekilde kullanalım ve Adanaspor'u bu girdaptan hep beraber çıkaralım...

Saygılarımızla,

Adanaspor.Org

Yorumlar (1)

  • Tiger
    Bu girdaptan çıkmanın tek yolu geminin kaptanının değişmesidir.

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.