EMRAH BAYRAKTAR TRANSFERLERİ DEĞERLENDİRDİ

EMRAH BAYRAKTAR TRANSFERLERİ DEĞERLENDİRDİ

EMRAH BAYRAKTAR TRANSFERLERİ DEĞERLENDİRDİ


Emrah Bayraktar transfer dosyasının kapanmasının ardından yeni oyuncularımız ve ligin genel durumu hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu. O açıklamaların satır başları:

Eskişehir Maçı
Kanatsız oynamamızın temel sebebi, kanadımızın olmaması. Bunu bahane olarak kullanmaktansa, böyle bir tercihte bulunduk, skor anlamında karşılığını da aldık. Bu maçta yorucu bir taktikle oynadık. 4-0’dan sonra da oyuncular kazandıkları topları pozisyon bulacakları inancıyla bir an evvel hızlıca ayaklarından çıkarıp koşuları tercih ettiler. 4’ten sonra artık duygular devreye girmeye başladı.

Her maçın ayrı hikayesi var. 3, 4 gün boyunca Keçiörengücü ne oynuyor, nasıl oynuyor, biz ne yapabiliriz, rakibin oyununu nasıl bozabiliriz diye kafa yoruyoruz. Ardından da ortaya çıkan oyunu oynayabileceğimizi oyuncu grubuna inandırmak kalıyor.

Transferlerin Ardından Kadronun Genel Durumu
Kadromuz kalabalık, birçok oyuncumuz profesyonel maç görmemiş, altyapılardan çıkmış potansiyel genç, tecrübesiz oyuncular. Bu oyuncuların hazırlanması, profesyonel bir oyuncu haline getirilmesi gerekiyor. Bütün bunları bir yarışın içindeyken yapmak zorundayız. Kariyerimin büyük kısmında oyuncu yetiştirme noktasında bulundum. Özel antrenmanlarla onları da takımın içerisine kazandırmak istiyorum. 

Geçen sezon takımıza kazandırdığımız oyuncular düzenli oyuncu haline gelip verim vermeye başladı. Gelecek sezona da bu şekilde bazı oyuncuları kazandırırsak önümüzdeki sene biraz daha rahat edebiliriz.

Bütün takımlar devre arası güçlendi, rakiplerimiz ilk yarıdaki rakiplerimiz değil. Tabii ki biz de ilk yarıdaki Adanaspor olmamak için mücadele edeceğiz. Rakiplerimiz ligi bırakmış değil, o yüzden bizim için her maç savaşmamış gereken maçlar olacak.

Transfer sürecine dahil olamadım. Benim görevim de bana verilen oyunculardan maksimum verimi almak, bu oyuncuları geliştirmek ve yetiştirmektir. Yerli, yabancı gelen bütün oyuncular yetenekli ama bu genç oyunculara doğru maçta doğru süreyi vererek onları yavaş yavaş hazırlamamız lazım. Çünkü genç oyuncuların amatör seviyeden profesyonel seviyeye geçişleri çok dikkatle yönetilmesi gereken bir noktadır. Genç oyuncuyu yanlış bir maçta sahaya atarsanız, yanlış süreyi verirseniz özgüvenini kaybetmesine yol açarsınız. 

Serdar Özkan
Serdar’ı biz sadece bir futbolcu olarak değil, karakter olarak aldık. Çok fazla genç oyuncumuz var, Serdar’ın takım için bütünleştirici bir unsur olarak var olmasını istiyoruz. Futbolcuğunu biliyoruz, tecrübelerini bu oyuncularla paylaşarak onların gelişimine katkı sunmasını, onları saha içinde saha dışında rahatlatmasını ve onlara sahip çıkmasını önemsiyoruz.

Fıratcan Üzüm ve Harun Kaya
Biz burada bir potansiyeli satın aldık. Bunları burada geliştirmeyi ümit ediyoruz. 35 tane oynar oyuncuyla çalışamazsınız bu mümkün değil. O yüzden bu oyuncuların bazılarını potansiyeli gelişime açık oyuncular olarak görmek gerekiyor. Buna hazır, bunu isteyen ve yapabilme ihtimali olan bir hocaları da varken kulübün bu tercihlerini ben yerinde buluyorum. Fıratcan bir sakatlık geçirdi, uzun süre sahalarda bulunamadı. Kendisiyle görüştüm, onu da bireysel antrenmanlarla hazırlayacağız. Harun Kaya da, benim altyapıya kazandırdığım bir oyuncuydu Galatasaraya’dayken. Burada profesyonllik hayatıyla tanışıyor, onu da buraya adapte etmeye çalışıyoruz. Altyapıda defansın merkezinde de oynamışlığı oldu, sağbek ve ön libero da oynadı. 

Nijeryalı Genç Futbolcular
4 oyuncu da boş oyuncu değil, bunu tüm samimiyetimle söylüyorum, kameralar karşısında olduğum için değil. Ama tecrübesiz ve gençler. Birden gereğinden fazla voltaj verirsek oyuncu yükü taşıyamaz ve futboldan uzaklaşır. Psikolojik desteğin yanında futbollarını da geliştirerek hazırlayacağız. Sahada şans vermeye gayret edeceğiz.

Terimizi, Gerekirse Kanımızı Akıtmadan Tesislere Dönmeyeceğiz
Evet, sahada kaybedebiliriz, kaybedeceğimiz maçlar olacak ama savaşmayacağımız maç olmayacak, bunun sözünü verebilirim. Terimizi, gerekirse kanımızı akıtmadan bu tesislere dönmeyeceğiz! Ben 4, 5 yaşından beri bu kulübün içinde büyüdüm. Bütün tarihini, masöründen malzemecisine, futbolcularına kadar hepsini bildiğim bir kulüp. Ben burada; arzumu, hırsımı oyunculara geçirmek istiyorum.

Keçiörengücü Maçı Öncesi
Lig ikiye bölünmüş durumdaydı. Biz ilk devre tamamlandığında ikinci tarafın başındaydık. O yüzden önümüzdeki haftalarda önümüzdeki on takıma mı yaklaşacağız, aşağıda mı mücadele edeceğiz, Keçiörengücü maçı bunu belirleyecek. 
 

Yorumlar (0)

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.