HAKAN HACIBEKTAŞOĞLU SEZONU DEĞERLENDİRDİ 

HAKAN HACIBEKTAŞOĞLU SEZONU DEĞERLENDİRDİ 

HAKAN HACIBEKTAŞOĞLU SEZONU DEĞERLENDİRDİ 

Sportif Direktörümüz Hakan Hacıbektaşoğlu sezonun değerlendirmesini yaptı. Serkan Şenyürek'in sorularını cevaplandıran Hacıbektaşoğlu merak edilenlerle ilgili açıklamalar yaptı.

X-Geride kalan sezon ile ilgili sezon başında nasıl bir transfer politikası izlendi, ne kadar hedefe ulaşıldı? 

- Hem geleceğimizi dizayn etmek hem de bizi hedefe ulaştıracağını düşündüğümüz oyuncuları almak üzerine bir politika izledik. Bu anlamda da genç oyuncu yatırımı olarak başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Evet maalesef hedefimizden çok uzakta kaldık. 

X-Genç ve geleceğe dönük oyuncular alındı. Araya tecrübeli oyuncular katılmak istendi. Genç ve ve tecrübeli oyunculardan beklenen performans alındı mı? 

-Beklentimizin altında kalan oyuncularda oldu ama takım halinde hastalandığımız dönem sonrası oyuncularımız ciddi performans kaybı yaşadı. 

X-Yabancı konusunda Goran ve Roni ile devam edildi. Donkor, Ryan, Belem ve Özegoviç alındı. Kanatlarda Roni, Ryan ve Belem'den beklenen verim alınamaması takımın gücünü düşürdü mü? 

-Ronie, Ryan'dan verim alabilseydik ilk yarıyı çok farklı bir yerde bitirebilirdik. Bu oyuncuların beklentinin çok altında kalması hucüm gücümüzü düşürdü. Belem elinden geleni yapmaya çalışan, özveriyle mücadele eden, genç yatırımı olarak aldığımız bir oyuncu. 

X-İlk 6 haftadaki yüksek tempo, göze hoş gelen futbolun daha sonra sahaya yansımamasını neye bağlıyorsun? 

-Aslında ilk 6 hafta değil Balıkesirspor maçına yani covid vakası öncesine kadar tempomuz, isteğimiz çok iyiydi.
Daha sonrasında mücadele ve oyun olarak iyi olsak da skora yansıtamadık. Bunu da içimizden bir saha içi lideri çıkaramamamıza bağlıyorum. Bu eksiklik kırılma anlarında bir çok maçı kaybetmemize sebep oldu. Devre arasında bizim için Serdar Özkan'ın transferi bu anlamda çok önemliydi. 

X-Sezon devam ederken sırasıyla Tevfik, Eren ve Ergin'in kadro dışı kalmaları takımı etkiledi mi ve teknik bir karar mıydı? 

-Kadro dışı kararları teknik direktörümüzün raporu doğrultusunda uygulandı. Takıma negatif bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. 

X-Takımın komple yakalandığı Covid-19 rahatsızlığı iyi giden Adanaspor'a ilk yarıda büyük darbe vurdu mu, o süreçten en çok etkilenen Özegoviç'in olmayışı ne kadar etkiledi? 

-Ozegovic önemli oyuncularımızdan biri, tabi ki yokluğu takımı çok etkiledi. Fakat o dönemde Ergin Keleş de covide yakalandı. Doğal olarak onun da performansı covid sonrası çok düştü. On gün antrenman yapmasına izin verilmeyen bir takım yaklaşık 1.5 ayda 9 lig 2 kupa olmak üzere 11 maç oynadı. Hastalık kadar fikstür de bu kötü gidişatın sebeplerinden biriydi. Ayrıca Serdar bizim için önemli bir transferdi ve sakatlığı bizi etkiledi. Öne geçtiğimiz maçlarda oyunu tutma adına önem arz eden bir oyuncuydu. 

X-Devre arası transferinde Serdar ile Ahmethan dışında genç ve Nijeryalı oyuncuların alınması kadro derinliğini sağladı mı, bu gençlerden beklenti nedir? 

-Devre arası Ahmethan, Fıratcan, Hüseyin ve Serdar Özkan hücum gücümüzü arttırmak adına yaptığımız transferlerdi. Harun, Emirhan, İko, Kingsley, Papa ve Sampson izleyip takip ettiğimiz geleceğimize yatırım olarak aldığımız oyuncular. Gençlerden  beklentimiz çok fazla. Bir kaç sezon içerisinde ses getireceklerini düşünüyoruz. 

X-Yeni sezon yapılandırması nasıl olacak, 5 yıldır küme düşme sıkıntısı yaşayan Adanaspor'un hedefi yukarılar olacak mı? 

-Adanaspor son dönemde sıkıntılı süreçler geçirse de her sezon başı hedefi şampiyonluktur. 

X-Kiralık gelen Atalay ve Ahmethan ile ilgili düşünceler neler ve sözleşmesi biten oyunculardan kamuoyunda anlaşılacak denilen isimlerle masaya oturulacak mı, kaç oyuncu ile anlaşılacak ve sözleşmesi devam eden oyunculardan gidecekler olacak mı? 

-Sözleşmesi biten, bitmeyen farketmeksizin kadromuzu  hocamızın görüşüne göre şekillendireceğiz. 

X-Bu ligi bilen mi yoksa genç bir teknik adamla mı anlaşılacak ve teknik adam kampta takımının başında olacak mı? 

-Öncelikli tercihimiz bu ligi bilen biri olması, hocamız kampta takımının başında olacak. 

X-Yeni sezonda genç oyuncular mı yoksa tecrübeli futbolcular mı alınacak, toplam kaç transfer düşünülüyor, kaçı yabancı kaçı Türk olacak? 

-Çok fazla genç oyuncuya sahibiz o yüzden ağırlıklı olarak tecrübeli oyuncuları hedefliyoruz ama iyi olduğunu düşündüğümüz genç oyuncuları da göz ardı etmeyeceğiz. 

X-Özegoviç, Donkor, Belem, Goran ve Nijeryalı oyuncularla planlama nedir, Özegoviç ile ilgili kulübe ulaşan resmi teklif var mı? 

-Oyuncularımızla ilgili görüştüğümüz bazı kulüpler var ama henüz anlaşma sağlamış değiliz. Biz gelecek sezon kadromuzda olacaklar gibi düşünüyoruz. 

X-Store açılması konusu yeni sezona sarktı. Bu konuda bir gelişme var mı? 

-Yeni sezonda store hizmete açılmış olacak. 

X-Tff 1.Ligi'nde gelir gidere göre daha az olmasına karşın belli kulüpler büyük yatırımlar yaparak lige çıkma mücadelesi veriyor. Adanaspor rakiplerin yatırımları ile nasıl mücadele etmeyi planlıyor? 

-Genç oyuncu yatırımını bu nedenle yapıyoruz. Takımımıza hem yetiştirici hem de yarışmacı bir kimlik kazandırmaya çalışıyoruz. Sadece yüksek bütçeli transferlerle kulüplerin ne  ayakta kalması mümkün ne de aynı şekilde sürdürülebilir bir başarı sağlaması. 

X-Süper ligden bu yana Adanaspor'un küme düşme hattına yakın olması taraftarı üzüyor. Yeni sezonla ilgili taraftara mesajın neler olur? 

-Gelecek yıl TFF 1.lig tarihinin tarihinin belki de en zor sezonu olacak. Tribünler de yeni sezonda taraftara açık olacak. Destekleri bizim için çok önemli.

Yorumlar (1)

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.