KAPLAN'IN İSTİKRAR ABİDESİ

KAPLAN'IN İSTİKRAR ABİDESİ

KAPLAN'IN İSTİKRAR ABİDESİ

Ligin ilk yarısını 26 puanla 8. Sırada tamamlayan Adanaspor’umuzda dikkat çeken bir performans da Uğurcan Yazğılı’dan geldi. 2019-20 sezonunun devre arasında Kasımpaşa’dan transfer edilen genç oyuncu takımımızda iki yılını doldurdu. 22 yaşındaki orta saha geldiğinden bu yana yükselen bir çizgiyle devam etmeyi başardı.

Ağırlıklı olarak ön libero oynasa da takımımızda orta alanın bütün rollerinde görev alan Uğurcan, bu sezon Sait Karafırtınalar döneminde futbola başladığı mevkii olan stoper ve sağ kanat bek mevkiilerinde de forma şansı buldu ve başarılı bir görüntü çizdi.

Buca altyapısından yetişen oyuncunun bu sezon en dikkat çeken istatistiği ise ligde oynanan bütün maçlarda forma giymiş olması. Bütün karşılaşmalara ilk 11’de başlayan Uğurcan, 2. hafta oynanan Gençlerbirliği maçında 70 ve 3. hafta oynanan Keçiörengücü maçında 77 dakika forma giydi, diğer 16 karşılaşmada ise 90 dakika sahada kaldı. Bir başka deyişle 1587 dakika sahada olan Uğurcan Yazğılı, sadece 33 dakika yedek kulübesinde oturdu.

Attığı tek golle Altınordu karşısında takımına üç puanı getiren futbolcu, yüksek top çalma başarısına rağmen sadece bir kez sarı kart görerek disiplin anlamında da dikkat çeken bir istatistik ortaya koydu.

Yorumlar (0)

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.