Mehmet Budak'tan Adanaspor Analizi

Mehmet Budak'tan Adanaspor Analizi

Mehmet Budak'tan Adanaspor Analizi

Adanaspor'umuzun emektar spor muhabirlerinden Serkan Şenyürek'in sunduğu Koza Spor'da eski futbolcumuz Mehmet Budak Adanaspor'un son oynadığı Ümraniyespor maçını değerlendirdi. 

Koza TV'de yayınlanan programda Serkan Şenyürek'in sorularını yanıtlayan Mehmet Budak, Adanaspor'un takım içerisinde bazı sıkıntılar yaşadığını, son Ümraniyespor maçında hakem hatalarının bariz derecede olduğunu fakat mağlubiyeti sadece hakeme bağlamamak gerektiğini ifade etti. Takımın son haftalardaki kötü performansına dikkat çeken Budak, acilen toparlanmak gerektiğini aksi halde geçen yılki kabusu tekrar yaşayabileceğimizi belirtti.

Ümraniyespor maçının genel değerlendirmesi yapılırken maçın hakemi Burak Pakkan'ın çok konuşulduğunu ifade eden Mehmet Budak, "Hakem çok kötü bir yönetim gösterdi. Hatalı bir kırmızı kart verildi. En fazla sarı kart verilebilir o pozisyonda Uğurcan'a. Takdir haklarının da çoğunu rakipten yana kullandı hakem. Maçın önüne geçti diyebiliriz fakat Adanaspor da kazanmak için gereken mücadeleyi göstermedi." dedi.

Ümraniyespor'un kadro kalitesi olarak yeterli bir takım olmadığına dikkat çeken Budak, "Bu deplasmandan 3 puanla dönülebilmeliydi. Ancak Adanaspor kazanmak adına hiçbir şey yapmadı diyebiliriz. Haftalardır kötü, isteksiz bir takım izliyoruz. Takım ruhundan uzak bir görüntü izliyoruz." diye konuştu.

Takım içerisinde bazı sorunların olabileceğini ifade eden Budak, "Takım içerisinde sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. Sezon başı 6-7 hafta inanılmaz isteyen, ruhunu ortaya koyan bir Adanaspor'dan buraya gelmek düşündürücü. Bir an önce bu sorunların çözülmesi gerekir." dedi.

Serkan Şenyürek, "Tuzlaspor maçıyla beraber bazı farklı kararlar alındı. Tevfik ve Eren kadro dışı bırakıldı. Eren 1 hafta sonra, Tevfik 2 hafta sonra affedildi. Daha sonra Altay maçı öncesi Ergin'le alakalı bir sorun oldu ve Ergin Ümraniye maçında 11'de oynadı. Bir sıkıntı var gibi." söylemine de açıklama yapan Budak, "Takım içerisinde bariz bir sıkıntı var. Bu çok net ortada. Sezon başından bu yana gelinen noktada bir çok şey değişti. Takımın ruhunu yeniden kazanması lazım. Kadro dışı kararlarının yanlış olduğunu düşünüyorum. Teknik ekip toparlayıcı olmalı. Zaten kısıtlı bir kadro var, bir de bu şekilde kararlar alınınca güç iyice kaybediliyor. Eğer kadro dışı kararı doğruysa da bunun arkasında durulmalı. Süreç doğru bir şekilde yönetilmediği için takımda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Adanaspor formasının önemine de vurgu yapan Budak, "Adanaspor forması kolay forma değildir. Şehir takımı, arkasında onbinlerce taraftarı olan bir camia. Futbolcu formanın değerini bilmeli. Adanaspor formasının hakkını vermeli. diye konuştu.

Yorumlar (0)

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.